Kookworkshops

Dennis Cooking Place, dat is een idee om samen iets te vieren en beleven. Tijdens een gezellige avond kunt u met vrienden, collega’s of familie onder leiding van chef-kok Dennis uw eigen diner (leren) koken in een compleet geoutilleerde kookstudio.

workshops

Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, gaat u gedurende 4 uur een spectaculair 3-gangen diner bereiden. Hierbij leer ik u diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie komen aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met uw vrienden of collega’s vormt u een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!

U kunt bij mij terecht in mijn locatie aan de Stavangerweg 21-22 in Groningen. Voor groepen van 12-50 personen. En, in tegenstelling tot sommige andere kookstudio’s, kunnen bij ons alle gasten tegelijkertijd in de keuken aan de slag en maakt u alle gerechten zelf! En voor mij een vanzelfsprekendheid: alle producten zijn dagvers, zoveel mogelijk biologisch en regionaal.

In overleg met u stellen we deze avond geheel naar uw wens samen. Wilt u geen 3 gangen menu maar liever tapas, sushi of mediterraanse tapas? Of wilt u bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelf sieraden maken?

Wilt u uw gasten een leuke attentie meegeven? Klik hier voor de mogelijkheden!

Mysterie-Box-Cooking: Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!

De Rijke Griekse keuken!: Griekenland: het land van de duizenden eilanden en zó ook vele smaken! Van souvlaki tot tzatziki en dan de heerlijke ovenschotels met z’n vele soorten groentes. In deze workshop koken we de bekendere en misschien iets onbekendere Griekse gerechten! We beginnen met een glaasje Ouzo en Grieks brood met tapenade van Calamata olijven en zongedroogde tomaten. Een korte uitleg over de gerechten, schorten voor, handen wassen en koken! In groepen maken we de lekkerste gerechten uit Griekenland, uiteraard serveren we er Griekse drankjes bij! Interesse om dit met je team te doen? Bel me!

Bier&Biefstuk: altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf gemaakte friet en lekkere salades bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!

Koken met Jack Daniel’s: In deze kookworkshop worden er verschillende gerechten gemaakt met 1 van ’s werelds befaamde whiskey uit de USA. Oftewel Jack Daniel’s -voor intimi gewoon “Jack”- In deze kookworkshop gaat het niet alleen maar over de smaak van de drank maar ook welke combinaties het lekkerst zijn met deze Amerikaanse drank. Daar komt bij dat de Amerikaanse keuken ons toch heel wat te bieden heeft! Welke gerechten kun je ongeveer verwachten?:

Voorgerechten: “het lekkerste chickie van de buurt”

Chicken&waffers! (Gemarineerde gegrilde kippendij met wafels en zelfgemaakte Jack Daniel’s mayonaise);

Honey&Jack chicken-legs (kleverige drumsticks met bleekselderij en blauwe kaas dip);

Caesar salade met croutons en gebakken kwartelei (V);

Hoofgerechten:

Geflambeerde biefstuk met een jus met o.a. Jack Daniel’s;

Spiesen van gemarineerde gamba’s en zalm met zelfgemaakte BBQ saus.

Mac&cheese met op whiskyvaten gerookte paddenstoelen (V);

Als dessert maken we brownies van tony-chocolony’s met karamel en zeezout en Jack’s siroop! Oeh! Die zijn goed😊! Uiteraard staat de grote favoriet Jack bij deze workshop klaar om geproefd te worden!!

Pasta&Prosecco: In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!

De Burger Bar: Build your own burger!: De lekkerste 100% puur Nederlands rundvlees burgers gaan we live grillen. Ook gaan we diverse toppings maken…. als alles klaar is kan dus het bouwen beginnen… feestje!

burgerbar 3

Tevens kun je ook een Tapas Bar en De Sushi Bar met elkaar bij elkaar gaan koken!

TAFEL_TAPAS_DV TAFEL_SUSHI_DV

Tapas menu “Van Hier tot Gunder”: Het fenomeen tapas kennen we eigenlijk allemaal wel. die heerlijke Spaanse gerechtjes voor bij de borrel of in combinatie met elkaar een heuse maaltijd. Ook de vraag naar regionale ingrediënten heeft een toevlucht genomen… dus ik dacht! Combineren en koken kun je leren! Zo kun je nu dan ook tapas-gerechten maken met in elk gerecht een Gronings accent of ingrediënt. Oftewel “tapas Van Hier tot Gunder”. Wat kun je ongeveer verwachten in deze kookworkshop? Spiesjes van kip in-de-fik, eierballen met tonijnmayonaise, gehaktballetjes met sterretje-hagel-en-donder-saus en nog veel meer! Uiteraard maken we poffert als nagerecht maar dan wel met een chocoladesaus! Mmm lekker….

Kookworkshop: Ronde van Groningen! Streekgerechten en -producten uit de regio verwerken tot (h)eerlijke gerechten is de trend. Maar vooral ook leuk om te maken! Elk gerecht heeft wel een leuk verhaal: waarom maakten ze dat ene gerecht nou…. Tegenwoordig zijn streekgerechten en streekgebonden producten gelukkig weer iets om trots op te zijn. Want het is Geschiedenis! Deze kookles is dus het culinaire antwoord: een leuke middag of avond om samen van  allerlei streekproducten een heerlijk maaltijd te bereiden. Wat dacht u van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer…

molleboon

Alle-Gekheid-op-een-stokje! “alle gekheid op een stokje”: We maken allerlei heerlijke gerechten op stokjes! Dus even zonder gekheid: Allerlei soorten saté met snelle marinades en eenvoudige maar superlekkere bereidingswijzen die ook thuis heel goed te bereiden zijn. Wat maken we zoal? Gemarineerde rundvlees kebabs, kipsate met sate-saus, Lams-spiesen, Vis-spiesen en ga zo maar door… Uiteraard vergeten we het dessert én vegetarische saté-gerechten niet! Mail naar info@denniscookingplace.nl voor een uitgebreider menu!

IMG_1486

Kookworkshop Paté&worst maken… (of je worst lust?…)

Lijkt het je leuk om eens een lekkere Paté of Italiaanse venkel-worst te maken? Dan is dit een mooie mogelijkheid om je slagers-technieken eens te testen.

Wat gaan we allemaal doen in deze stoere kookworkshop?:

Bij binnenkomst hebben we een bijpassend hapje& drankje klaarstaan, zodat we niet met een lege maag beginnen. Vervolgens krijgen jullie een kleine uitleg over de paté & worst en de bijpassende garnituren. De ingrediënten staan klaar, de apparatuur staat warm te draaien. Handen wassen en gaan!

In groepen gaan we de strijd aan met de zelfgemaakte gehaktmengsels/worstvullingen voor de te maken vleesgerechten. De bijpassende garnituren (kristal-toast, piccalilly, cornichons, BBQ-saus, bonenschotel) worden ook zelf bereidt. Van alle gerechten gaan we samen genieten. Ivm de tijd eet je van de paté die ik van te voren heb gemaakt. En de paté die je zelf hebt gemaakt, die neem je lekker mee naar huis!

Kosten voor alle workshops:

Vanaf 12 personen € 60,00 p.p. incl. btw, dranken (wijn, bier, fris, koffie, thee, sappen), hapjes, schorten en menuschema’s. tijdsduur is 4 uren.

Heb je zelf een idee voor een workshop, in overleg met Dennis is het vast wel mogelijk!

Bel dus 06-15092132 , of stuur mij een mail: info@denniscookingplace.nl