Gazpacho van watermeloen met grote gebakken garnalen en feta

ingrediënten voor 4 personen
250 gram watermeloenen (in blokjes, zonder pitten)
250 gram tomaten (in blokjes)
0.5 komkommer (in stukken)
1 teentje knoflook (in plakjes)
1 rode peper (in ringetjes)
1 theelepel balsamicoazijn
1 handje verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
12 ongepelde grote garnalen (gamba’s)
80 gram feta (verkruimeld)

Bereidingswijze:
Mix de watermeloen (houd een paar blokjes apart voor de garnering), tomaten, komkommer, knoflook, rode peper, balsamicoazijn, basilicum, olijfolie en 50 ml water in een blender tot een gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
Pel en bak de garnalen in een hete pan met een scheutje olie.
Serveer de soep in glaasjes met de overgebleven watermeloen blokjes en strooi er wat feta over. Verdeel op laatst de garnalen erbij.

serveertip: leg een belegd stokbroodje of crostini op het glas.

Eet smakelijk!