Miniworkshop  “Het Geheim van de Groningse aaierbal…!”

Ergens aan het eind van de jaren 50 in het mooie centrum van Groningen in een snackbar heeft zich een klein culinair “wondertje” voorgedaan. Het kwam als inspiratiebron van de banketbakkers want die maakten hun ragout voor de kroketten. Men heeft er een gekookt en gepeld ei aan toegevoegd, gepaneerd en vervolgens hop in de frituur gebakken. Resultaat: De geboorte van de “Aaierbal” oftewel de Eierbal!!

Wat is een Eierbal: Een Eierbal bestaat uit een heel en gepeld ei in kerrie ragout, daarna gepaneerd en gefrituurd. Heerlijk met een sausje erbij!

Waarom een wonder(tje):

Buiten de 3 noordelijke provincies en een stukje van het oosten van het land kennen ze deze snack (nog) niet! En hoe kan dat dan? Heel simpel…. Een gekookt ei kun je niet goed invriezen, dan verkleuren ze! Geen goed idee dus om dit te doen.

Er is zelfs in Groningen een heus eierbal-festival en er bestaat een Aaierbal-genootschap! Oftewel die Grunnigers zijn best trots op “hun” eierbal!

Een goed idee is om eens naar het centrum van Groningen toe te gaan en daar die heerlijke snack gewoon uit de muur te halen! Na het stappen bijvoorbeeld! Maar wat nog een beter idee is en veel leuker is om het zelf te doen!

En dat kan bij Dennis Cooking Place! Woooowww! Echt? Zeker en het gaat supersnel!

Hoe dan?

We zetten alle ingrediënten al afgewogen en klaar voor je. Je komt met een groepje vrienden bij Dennis Cooking Place en we vertellen je álles over “Het Geheim van de Eierbal”. Uiteindelijk heb je zelf je eigen eierballen gemaakt en kan het frituren beginnen! Daarna gezamenlijk proeven en we doen d’r ook een Gronings biertje bij natuurlijk!

Fantastische mini workshop toch? En je hebt er weer een leuk etensaardigheidje om thuis vertellen! Dat wil je toch!

Vanaf 6 personen kost deze miniworkshop € 25,00 pp. Bel mij (06-15092132) of mail mij!