Dit gerechtje heb ik tijdens Arno’s Aperitief geserveerd.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram ongeschilde truffelaardappel, zout, olijfolie
Voor de saus: 1 ui, 3 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode paprika, 2 koffielepels gerookte paprikapoeder, 2 dl tomatensaus, 3 theelepels harissa, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker,1 laurierblad.

Extra nodig: spuitflesje met 2 dl mayonaise, theezeef met 1 theelepel gerookte paprikapoeder.

Verwarm de oven op 230C

Bereidingswijze: Snijd de aardappelen in partjes. Leg de aardappelpartjes op een beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout. Bak dit vervolgens in de hete oven gedurende 45 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voor de saus: Stoof de ui aan in olijfolie samen met de knoflook. Blaker de paprika ondertussen zwart m.b.v. een verfbrander. Voeg de paprikapoeder toe aan het uienmengsel en laat dit verder bakken. Voeg de tomatensaus, harissa, zout, de suiker en laurierblad toe.
Ontvel de zwarte paprika m.b.v. een theedoek en snijd hier blokjes van. Voeg dit bij het ui/tomatenmengsel. Pureer dit alles en laat nog 15 minuten verder sudderen.

Opmaak en presentatie:

Schep de aardappelpartjes in 4 kommen. Verdeel de tomatensaus daarover. “Teken” met de mayonaise lintje over de tomatensaus, zodat de ergste scherpte “verbloemd” wordt. Bestuif het geheel nog met een beetje gerookte paprikapoeder voor de extra gerookte smaak.

Eet smakelijk!