Recept Pulpo Salade

Pulpo salade (gemarineerde octopus).

Ingrediënten:

1 kg octopus, 2 tenen gehakte knoflook, 2 stengels bosui, 1 gesnipperde rode uien, 1,5 dl olijfolie, 1,5 dl balsamicoazijn, 1,5 eetlepels suiker, 1/2 groene, 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 1,5 eetlepels zout, zout, peper

Extra hulpmiddelen:
1 kurk van een wijnfles

Bereidingswijze:

Spoel de pulpo en kook hem in ruim water met de 1,5 eetlepels zout en de kurk (voor de smaak). Snijd de paprika’s, uien, bosui in kleine blokjes en doe dit in een passende mengkom, voeg olie, azijn, gehakte knoflook, zout en peper toe en vermeng dit door elkaar. Snijd de pulpo in zeer dunne plakken en vermeng bij de rest van de ingrediënten en voeg eventueel wat olie/azijn toe (de inktvissalade mag zwemmen).

pulpo

Tijdens de kookworkshop op zaterdag 16 april gaan we ook met Pulpo aan de slag!