Open inschrijvingen
Heb je lol in koken en wil je samen met anderen hobby koks nog beter leren koken? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Ook geef ik online kookworkshops met allerlei verrassende en leuke recepten die je makkelijk thuis met weinig materialen kunt maken. Zo kun je bij je collega’s of vrienden online in de keuken kijken en daarna met elkaar virtueel aan tafel!
En wil je een tegoedbon kado geven voor een kookles? Klik dan hier en bestel hem gelijk online!
Agenda open inschrijving:
Hieronder zie je welke kookworkshops er de komende tijd op de agenda staan waar je je individueel voor kunt inschrijven.
Vanaf 8 deelnemers zullen de lessen doorgaan.
NB. Heb je een tegoedbon gekregen voor een kookworkshop? Leuk! Mail mij (info@denniscookingplace.nl) aan welke workshop je mee wilt doen en wat het nummer is van je bon.
Zaterdag 7 oktober 13.00 uur – 17.00 uur visfileren
In deze workshop behandelen we diverse fileer-technieken met ronde en platvissen. Lijkt je het leuk om te leren hoe dat moet? Dan is deze workshop net iets voor jou! De workshop bestaat uit 2 gedeeltes: het fileren van diverse vissoorten en daarna maken we er diverse Mediteraanse gerechten van! En alle vis die overblijft mag mee naar huis genomen worden! Want er is ruim aandacht voor het fileren! Loop je weleens op de (vis)markt en zie je daar die mooie vissen liggen en denk je van… dat wil ik ook leren! Schrijf je dan in. Want fileren kun je leren….
Zaterdag 4 november 13.00 uur- 17.00 uur Kookworkshop Koreaanse gerechten (Deze workshop is inmiddels vol!)
We gaan ermee door… wegens succes komt er een 3e kookworkshop met diverse Koreaanse gerechten. Wat kun je deze keer verwachten?
We gaan diverse pittige en gezonde gerechten maken (vlees, vis, vega). Heerlijk aparte combinaties die niet heel vreemd zijn in de Koreaanse keuken. Geef je op en maak het mee!
Zaterdag 18 november 13.00 uur -17.00 uur Poké bowls
Overgewaaid vanuit Hawaï! Een bijzondere culinaire stroming met enorm veel net zo bijzondere ingrediënten! De poké bowls; inmiddels redelijk ingeburgerd in Nederland én ook in Groningen. Heerlijk zachte sushirijst met allerlei toppings om de maaltijd compleet te maken. Vlees, vis, vega; alles komt voorbij in deze workshop. We gaan het allemaal zelf maken!
Zaterdag 20 januari 2024 13.00 uur-17.00 uur Moorse gerechten
Moorse gerechten… en dat zijn ook alweer?😊 Heerlijke gerechten uit Zuid Spanje en Noord Afrika! Oftewel Mediterraans/Arabisch! De gerechten kenmerken zich als heel lekker kruidig en boordevol smaakvolle geschiedenis! Oftewel redenen genoeg voor een heerlijke kookworkshop! Laat je verrassen.
Zaterdag 10 februari 2024 13.00 uur- 17.00 uur Dim Sum gerechten
Dim Sum: je kent ze vast wel die heerlijke hapjes uit China. Je kunt ze natuurlijk kant&klaar krijgen bij menig toko, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én lekkerder! Je weet dan ook precies wat in de deeghapjes zitten. Wat er zijn nogal wat verschillen soorten! Wel 2000! En we gaan er een aantal van maken😊. Dim sum betekend letterlijk “je hart aanraken” en eigenlijk spreek je de u als een a uit… maar dat is een detail! In deze “knutsel-kook” middag gaan we allemaal verschillende kleine Chinese hapjes maken, van stomen tot frituren het komt allemaal voorbij!
Zaterdag 9 maart 2024 13.00 uur-17.00 uur sushi&gimbap time!
Dat sushi uit Japan komt dat weet je waarschijnlijk wel… maar er komt ook sushi uit Korea! Oh ja? Yesss genaamd gimbap (=kimbap) en het is heerlijk! Leuk om zelf eens te maken en je zult versteld staan van de andere ingrediënten dan die je van de Japanse sushi kent. We gaan de beide keukens behandelen… omdat het zó leuk is om te doen! Er staat gekookte sushirijst klaar en heel veel verschillende ingrediënten. Alle voorbeelden van sushi en Gimbap komen voorbij en je kunt van alles proeven!
Zaterdag 23 maart 2024 13.00 uur-17.00 uur Vega/ vegan workshop
In deze plantaardige kookworkshop gaan we allemaal internationale groentegerechten maken. Dus wil je een weekje zonder vlees of vis en heb je nieuwe inspiratie nodig? Dan is deze workshop heel geschikt voor je!
3 Delige kookcursus Koken met heel veel groentes!
Lijkt dit je wat, mail mij en dan plan ik bij voldoende interesse een drietal data!
De workshops vinden waarschijnlijk op maandag avond plaats. Meer informatie volgt zsm, want ik heb het net, bij het uitpakken van mijn laatste Broccoli-kunstwerken, bedacht!
Kosten per kookworkshop: € 65,00 pp incl. btw, ingrediënten, menu’s, schort, drankjes en hapjes tijdens het koken.
Kookworkshops
Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, ga je gedurende 4 uur een spectaculair diner bereiden. Hierbij komen diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met je vrienden of collega’s vorm je een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!
In overleg stellen we deze avond geheel naar wens voor het gezelschap samen. Van een 3 gangen menu tot tapas, sushi of mediterraanse tapas; (bijna) alles is mogelijk! Of wil je bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelfs een boks-clinic? Bel of mail mij om te overleggen en we stellen een programma op maat samen. Heb je buitenlandse gasten in je groep? Geef het even aan en ik maak het menu in het Engels.
(Standaard) kosten voor een kookworkshop zijn*:
voor 10 personen € 78,00 pp
voor 11 personen € 71,00 pp
En voor 12 personen en meer € 65,00 pp
inclusief btw, drankjes, hapjes tijdens het koken, schort, menu’s en ingrediënten.
Heb je specifieke wensen of kom je met een grotere groep, dan maak ik graag een offerte op maat voor je.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook voor 1 of 2 of 4 personen een workshop kan geven. Helaas is dat niet mogelijk.
Maar je kunt je natuurlijk dan altijd aanmelden voor de Open Inschrijving kooklessen. Kijk daarvoor bij mijn kooklessen agenda.
* In verband met alle prijsstijgingen heb ik ook mijn prijs wat aan moeten passen.
Een aantal voorbeelden van workshops:
3 Gangen Diner
We verdelen de verschillende onderdelen van het 3 gangen menu onder de deelnemers. Samen maken we tegelijk het complete diner klaar. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel. En geen paniek, Dennis let op de ovens en dat alle gerechten lukken en op tijd op tafel komen.
Tapas Buffet
Heerlijke Spaanse tapas, van hele bekende tot de minder bekende. Ze komen allemaal voorbij. Samen bereiden we al deze lekkere gerechtjes en zo zorgen we voor een tafel voL heerlijkheid. Buen provecho!
Sushi Time
Hou je van sushi? Nou ik ook! Vind je die rijst ook lastig om goed te koken? In deze workshop gaan we diverse sushidraai-technieken behandelen en de sushirijst leren koken. Van temaki-handroll tot aan de Nigiri-sushi, ze komen allemaal voorbij!
Anders Indonesië
Een geweldig mooi land Indonesië! En het blijft heerlijk eten… Indisch. Met al die heerlijk warme specerijen, verse groentes en verrukkelijke vleesgerechten. Maar hoe maak je het thuis? En ga je wel uren in de keuken staan voor bijvoorbeeld een rendang-stoofschotel? In deze workshop maken we met z’n allen een complete rijsttafel met diverse bijgerechten. Vlees, vis en vegetarische gerechten komen voorbij. En met de garantie: het gaat snel en af en toe lekker spicy worden!
Mediterraanse Tapas
Kun je niet kiezen? Dan koken we toch de wereld rond? Heerlijke kleinere gerechtjes uit de diverse mediterraanse keuken. Dat wordt internationaal smullen!
IZAKAYA gerechten (Japanse tapas-gerechtjes met Europese ingrediënten)
In deze hele bijzondere kookworkshop gaan we allerlei Japanse/Oosterse gerechtjes maken, maar met Europese ingrediënten. Is dat nieuw? Nee, integendeel, dat bestaat al een tijdje. De gerechtjes komen oorspronkelijk uit Sake winkeltjes in Japan waar ze alleen maar alcohol mochten schenken. Serveer je lekkere hapjes bij de drankjes, dan blijven de gasten hangen en dat weten ze in Japan ook! De ingrediënten zijn vrij bekend, allemaal heel (con)fusion… We bereiden geen sushi maar leuke, verrassende en vooral lekkere gerechtjes.
Mystery-Box-Cooking
Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!
Bier&Biefstuk
Altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!
Tony’s Tea
Alle “Tony Chocolonely-addicts” opgelet! In deze (high tea) workshop gaan we diverse zoetigheden maken met deze (ook voor mij) heerlijke chocolade! Van brownies gevuld met karamel-zeezout tot aan carrot-cake met chocolade schaafsel. We gaan met diverse smaken chocolade aan de slag! En er blijft vast nog wel iets over voor de thuisblijvers…. maar niet heus!
Pasta&Prosecco
In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!
Deze workshop is niet geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet!
Ronde van Groningen
Wat dacht je van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer… Tijdens deze workshop ga je het zelf maken en natuurlijk opeten!