Kookworkshops
Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, ga je gedurende 4 uur een spectaculair diner bereiden. Hierbij komen diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met je vrienden of collega’s vorm je een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!
In overleg stellen we deze avond geheel naar wens voor het gezelschap samen. Van een 3 gangen menu tot tapas, sushi of mediterraanse tapas; (bijna) alles is mogelijk! Of wil je bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelfs een boks-clinic? Bel of mail mij om te overleggen en we stellen een programma op maat samen.
(Standaard) kosten voor een kookworkshop zijn*:
voor 10 personen € 78,00 pp
voor 11 personen € 71,00 pp
En voor 12 personen en meer € 65,00 pp
inclusief btw, drankjes, hapjes tijdens het koken, schort, menu’s en ingrediënten.
Heb je specifieke wensen of kom je met een grotere groep, dan maak ik graag een offerte op maat voor je.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook voor 1 of 2 of 4 personen een workshop kan geven. Helaas is dat niet mogelijk.
Maar je kunt je natuurlijk dan altijd aanmelden voor de Open Inschrijving kooklessen. Kijk daarvoor bij mijn kooklessen agenda.
* In verband met alle prijsstijgingen heb ik ook mijn prijs wat aan moeten passen.
Een aantal voorbeelden van workshops:
3 Gangen Diner
We verdelen de verschillende onderdelen van het 3 gangen menu onder de deelnemers. Samen maken we tegelijk het complete diner klaar. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel. En geen paniek, Dennis let op de ovens en dat alle gerechten lukken en op tijd op tafel komen.
Tapas Buffet
Heerlijke Spaanse tapas, van hele bekende tot de minder bekende. Ze komen allemaal voorbij. Samen bereiden we al deze lekkere gerechtjes en zo zorgen we voor een tafel voL heerlijkheid. Buen provecho!
Sushi Time
Hou je van sushi? Nou ik ook! Vind je die rijst ook lastig om goed te koken? In deze workshop gaan we diverse sushidraai-technieken behandelen en de sushirijst leren koken. Van temaki-handroll tot aan de Nigiri-sushi, ze komen allemaal voorbij!
Anders Indonesië
Een geweldig mooi land Indonesië! En het blijft heerlijk eten… Indisch. Met al die heerlijk warme specerijen, verse groentes en verrukkelijke vleesgerechten. Maar hoe maak je het thuis? En ga je wel uren in de keuken staan voor bijvoorbeeld een rendang-stoofschotel? In deze workshop maken we met z’n allen een complete rijsttafel met diverse bijgerechten. Vlees, vis en vegetarische gerechten komen voorbij. En met de garantie: het gaat snel en af en toe lekker spicy worden!
Mediterraanse Tapas
Kun je niet kiezen? Dan koken we toch de wereld rond? Heerlijke kleinere gerechtjes uit de diverse mediterraanse keuken. Dat wordt internationaal smullen!
Mystery-Box-Cooking
Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!
Bier&Biefstuk
Altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!
Wie doet ermee… Mét Tony’s rosééé!!
Met wat?! Juist je leest het goed… Tony’s rosé!
En wat is dat dan? Nou je maakt een aantal heerlijke zoete gerechtjes met Tony’s chocolade… En dan heb ik ook nog eens allemaal heerlijke verschillende soorten rosé wijn klaar staan om te proeven! Woooowww… én tussendoor serveer ik ook nog eens die fantastische frietjes met truffelzout en Parmezaanse kaas, met sci racha chilisaus en sushi mayo!! Dit feest wil je gewoon meemaken!
En wat zijn de kosten? € 55,00 p.p. en dat is incl. eten, dranken, frietjes, schorten en menuschema’s, tijdsduur is ca 3 uren. En wat overblijft aan Tony’s gerechten, mag meegenomen worden!
ps. En aan niemand laten proeven! Sssttt!
Dus trommel een stel leuke vrienden op en meld je aan! Ook leuk voor de zondagmiddag.
Het kan al vanaf 10 personen in de middag! En ben je met minder.. bel/app even, dan regelen we wel iets!
Tony’s Tea
Alle “Tony Chocolonely-addicts” opgelet! In deze (high tea) workshop gaan we diverse zoetigheden maken met deze (ook voor mij) heerlijke chocolade! Van brownies gevuld met karamel-zeezout tot aan carrot-cake met chocolade schaafsel. We gaan met diverse smaken chocolade aan de slag! En er blijft vast nog wel iets over voor de thuisblijvers…. maar niet heus!
Pasta&Prosecco
In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!
Deze workshop is niet geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet!
Ronde van Groningen
Wat dacht je van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer… Tijdens deze workshop ga je het zelf maken en natuurlijk opeten!
Open inschrijvingen
Heb je lol in koken en wil je samen met anderen hobby koks nog beter leren koken? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Ook geef ik online kookworkshops met allerlei verrassende en leuke recepten die je makkelijk thuis met weinig materialen kunt maken. Zo kun je bij je collega’s of vrienden online in de keuken kijken en daarna met elkaar virtueel aan tafel!
En wil je een tegoedbon kado geven voor een kookles? Klik dan hier en bestel hem gelijk online!
Agenda open inschrijving:
Hieronder zie je welke kookworkshops er de komende tijd op de agenda staan waar je je individueel voor kunt inschrijven.
Vanaf 8 deelnemers zullen de lessen doorgaan.
Biefstuk&bier: vleesliefhebbers opgelet!! Deze workshop is al vol!
Zaterdag 23 april: 12.00 uur – 16.00 uur
In deze kookworkshop gaan we dieper in op het onderwerp “biefstuk”. We nemen de verschillende soorten vlees zoals entrecote, bavette, kogelbiefstuk door. Maar ook long-haas en schouderhaas komen aan bod! Hoe verwerk je het? Kun je het voorbereiden? Hoe bak/grill ik deze vleessoorten? En nog veel meer!
We bereiden verschillende vleesgerechten, er staan ook wat bijpassende bijgerechten klaar maar dit is slechts ter opvulling. Ook drinken we er diverse soorten speciaal bier bij, zowel mijn zelf gebrouwen bier als andere lokale bieren! Biefstuk&bier-feestje! Wie wil dat nou niet!!
Lekker indo…! Deze workshop is al vol!
Bij voldoende belangstelling plan ik nog een extra datum, mail mij dus bij interesse.
Zaterdag 21 mei : 12.00 uur – 16.00 uur
Revival of Indonesië! Terug van nooit weg geweest! Met z’n heerlijke warme ingrediënten zoals ketoembar, klapper, laos, kentjoer en noem maar op! Alles komt wel voorbij in deze workshop, want je maakt een heuse rijstafel met allemaal kleine gerechtjes geserveerd op vers bananenblad! De rijst heb ik al voorgekookt… de rest mogen jullie doen… het wordt een lekker pittig kookfestijn.
Vega & vegan!
Zaterdag 11 juni 2022: 12.00 uur – 16.00 uur
Heerlijk gerechten zonder vlees of vis koken: veel mensen vinden het lastig… Het gewoon weglaten van deze producten is niet moeilijk… maar vervangen voor iets heel anders lekkers is natuurlijk een andere zaak! We maken diverse vegetarische gerechten en we gaan ook een stapje verder door gerechten te maken waar helemaal geen dierlijke producten inzitten… zelfs geen ei? Nope.. zelfs geen ei. We maken samen gegarandeerd hele lekkere gerechten met veel verse groentes maar ook diverse nieuwere ingrediënten die te krijgen zijn als een heel goed alternatief!
Tapasgerechten: Viva España!
Vrijdag 1 juli 18.00-22.00 uur Tapas zijn de borrelgerechtjes die je in heel Spanje (en ver daarbuiten) tegenkomt in de bars. Van heel simpel tot aan culinaire pareltjes. Het blijft boeien! Zo ook in deze workshop kom je ze tegen… diverse tapas-gerechtjes al dan niet op een stokje (pinxtos). Deze workshop is ook heel leuk om met het gezin te doen!
Tex-Mex YYYiiihaaahhh!
Zaterdag 9 juli: 12.00 uur tot 16.00 uur
Het is de combinatie van Texas en Mexico die heel erg ondergewaardeerd wordt door velen…en we kennen ze allemaal wel die fastfood-gerechten… maar het kán wel lekker, leuk én leerzaam! We gaan diverse gerechten die een beetje Spaans, Peruaans, Mexicaans én Amerikaans zijn! Je zal je verbazen!
Tapasgerechten: Viva España!
Zaterdag 24 september 13.00 uur tot 17.00 uur Tapas zijn de borrelgerechtjes die je in heel Spanje (en ver daarbuiten) tegenkomt in de bars. Van heel simpel tot aan culinaire pareltjes. Het blijft boeien! Zo ook in deze workshop kom je ze tegen… diverse tapas-gerechtjes al dan niet op een stokje (pinxtos). Deze workshop is ook heel leuk om met het gezin te doen!
Hurry to the curry!
Zaterdag 15 oktober 12.00 – 16.00 uur
In deze kruidige kookworkshop gaan we aan de slag met allerlei curry’s! Van pittig rood, geel en groen, met vlees, vis en vegetarisch, we gaan het allemaal proberen te maken en op te eten natuurlijk! Want daar doe je het tenslotte voor! Oftewel geef je op voor deze heerlijke en spicy kookworkshop en get hurry to the curry! En er staan drankjes genoeg om de boel te blussen!
Kosten per kookworkshop: € 62,50 pp incl. btw, ingrediënten, menu’s, schort, drankjes en hapjes tijdens het koken.