Open inschrijvingen
Heb je lol in koken en wil je samen met anderen hobby koks nog beter leren koken? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Ook geef ik online kookworkshops met allerlei verrassende en leuke recepten die je makkelijk thuis met weinig materialen kunt maken. Zo kun je bij je collega’s of vrienden online in de keuken kijken en daarna met elkaar virtueel aan tafel!
Agenda open inschrijving:
Hieronder zie je welke kookworkshops er de komende tijd op de agenda staan waar je je individueel voor kunt inschrijven.
Vanaf 8 deelnemers zullen de lessen doorgaan.
NB. Heb je nog een tegoedbon voor een kookworkshop? Leuk! Mail mij (info@denniscookingplace.nl) aan welke workshop je mee wilt doen en wat het nummer is van je bon.
Het kopen van een tegoedbon is niet meer mogelijk.
Zaterdag 20 april 2024 13.00 uur-17.00 uur Hurry to the Curry! workshop: inmiddels vol
In deze kruidige kookworkshop gaan we aan de slag met allerlei Curry’s! Heerlijke geurige specerijen, verse kruiden en dan die mooie kleurige gerechten! soms een beetje pikant… maar daar ben je tenslotte zelf bij! Oftewel geef je op voor deze heerlijke en spicy kookworkshop en get hurry to the curry! En er staan drankjes genoeg om de boel te blussen! 😊
Woensdag 1 mei 2024 13.00 uur-16.00 uur Dennis COOKIE Place
Let op!! Naamswijziging!! Welkom bij Dennis Cookie Place!! 😊
Op woensdag 1 mei heb ik wel een hele lekkere workshop voor jou! Cookie Place? Jawel… We gaan allerlei koekjes bakken! Van die American Cookies, kletskoppen, wafels en noem nog maar eens wat voorbeelden. En natuurlijk gebruiken we de Tony repen uit mijn muur in de recepten!
Schrijf je dus snel in voor deze héérlijke zoete workshop! Een super leuke doe-activiteit in de mei-vakantie voor vaders&moeders, ooms&tantes, vrienden & kinderen van jong tot oud! Ach… eigenlijk voor iedereen, want in ieder mens zit een COOKIE monster 😊
En alles wat je maakt kun je proeven, wat overblijft mag je meenemen! (ik zou het niet doen😊).
Tijdens de workshop heb ik lekkere frietjes met Parmezaanse kaas en truffelzout!
Zondag 26 mei 2024 13.00 uur-17.00 uur Aziatische streetfood gerechten (Deze workshop is inmiddels vol)
In deze workshop gaan we de Oriënt ontdekken met al z’n streetfood gerechtjes! Weleens Okonomiyaki gemaakt of alloo tikka of misschien saté babi? En we gaan nog veel meer gerechtjes maken die van daar tot Tokio en weer terug komen!
Zaterdag 22 juni 2024 13.00 uur-17.00 uur Italiaanse gerechten
Diverse Italiaanse gerechten met heerlijk pure ingrediënten, heerlijk ravioli, Tortellini’s en een onwijs lekker dessert! Laat je verrassen door diverse gerechten en geef je op!
Zaterdag 13 juli 2024 13.00 uur-17.00 uur Koreaanse gerechten (Deze workshop is inmiddels vol)
Alweer de 4e maal en nog steeds een hele gewilde workshop!! Heerlijke spicy en gezonde gerechten uit Korea. Bachan worden ze genoemd, dat zijn allemaal bijgerechten! Geef je dus snel op!
Zaterdag 7 september 2024 13.00 uur-17.00 uur Amuse inspiratie
Als je een beetje bekend bent in de culinaire wereld dan heb je ze vast weleens gegeten: amuses. Vaak klein en niet meer dan een hapje om de spijsvertering op te wekken en om je vanuit de keuken te bedanken dat je mee wilt doen met hun culinaire verhaal. In deze workshop gaan we verschillende amuses maken met diverse technieken zodat je thuis je eigen culinaire verhaal kunt verzinnen! Doe je mee?
Zondag 13 oktober 2024 13.00 uur-17.00 uur Biefstuk gerechten
In deze workshop gaan we dieper in op het rundvlees…. Oftewel biefstuk. Welke soorten zijn er en hoe bak/ grill je dit stukje vlees zoals jij het wilt! Oh ja… we maken er ook nog een aantal bijgerechten bij…. Maar dat is slechts ter opvulling😊… #ikwilvlees!
Zaterdag 16 november 2024 13.00 uur-17.00 uur Kerst inspiratie!
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen… kerst 2024! En het komt ieder jaar weer terug… diverse luxere gerechtjes die je zelfs met 2e paasdag ook kunt serveren. We gaan een beetje fileren, oesters kraken, grillen.. want met het oog op de kerstdagen wil je natuurlijk iets speciaals! Dus geef je op en Kerst zal dit jaar niet hetzelfde zijn.
Kosten per kookworkshop: € 70,00 pp incl. btw, ingrediënten, menu’s, schort, drankjes en hapjes tijdens het koken.
Kookworkshops
Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, ga je gedurende 4 uur een spectaculair diner bereiden. Hierbij komen diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met je vrienden of collega’s vorm je een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!
In overleg stellen we deze avond geheel naar wens voor het gezelschap samen. Van een 3 gangen menu tot tapas, sushi of mediterraanse tapas; (bijna) alles is mogelijk! Of wil je bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelfs een boks-clinic? Bel of mail mij om te overleggen en we stellen een programma op maat samen. Heb je buitenlandse gasten in je groep? Geef het even aan en ik maak het menu in het Engels.
(Standaard) kosten voor een kookworkshop zijn:
12 personen en meer € 70,00 pp
11 personen € 76,37 pp
10 personen € 84,00 pp
inclusief btw, drankjes, hapjes tijdens het koken, schort, menu’s en ingrediënten.
Heb je specifieke wensen of kom je met een grotere groep, dan maak ik graag een offerte op maat voor je.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook voor 7 of minder personen een workshop kan geven. Helaas is dat niet mogelijk.
Maar je kunt je natuurlijk dan altijd aanmelden voor de Open Inschrijving kooklessen. Kijk daarvoor bij mijn kooklessen agenda.
Een aantal voorbeelden van workshops:
3 Gangen Diner
We verdelen de verschillende onderdelen van het 3 gangen menu onder de deelnemers. Samen maken we tegelijk het complete diner klaar. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel. En geen paniek, Dennis let op de ovens en dat alle gerechten lukken en op tijd op tafel komen.
Tapas Buffet
Heerlijke Spaanse tapas, van hele bekende tot de minder bekende. Ze komen allemaal voorbij. Samen bereiden we al deze lekkere gerechtjes en zo zorgen we voor een tafel voL heerlijkheid. Buen provecho!
Sushi Time
Hou je van sushi? Nou ik ook! Vind je die rijst ook lastig om goed te koken? In deze workshop gaan we diverse sushidraai-technieken behandelen en de sushirijst leren koken. Van temaki-handroll tot aan de Nigiri-sushi, ze komen allemaal voorbij!
Anders Indonesië
Een geweldig mooi land Indonesië! En het blijft heerlijk eten… Indisch. Met al die heerlijk warme specerijen, verse groentes en verrukkelijke vleesgerechten. Maar hoe maak je het thuis? En ga je wel uren in de keuken staan voor bijvoorbeeld een rendang-stoofschotel? In deze workshop maken we met z’n allen een complete rijsttafel met diverse bijgerechten. Vlees, vis en vegetarische gerechten komen voorbij. En met de garantie: het gaat snel en af en toe lekker spicy worden!
Mediterraanse Tapas
Kun je niet kiezen? Dan koken we toch de wereld rond? Heerlijke kleinere gerechtjes uit de diverse mediterraanse keuken. Dat wordt internationaal smullen!
IZAKAYA gerechten (Japanse tapas-gerechtjes met Europese ingrediënten)
In deze hele bijzondere kookworkshop gaan we allerlei Japanse/Oosterse gerechtjes maken, maar met Europese ingrediënten. Is dat nieuw? Nee, integendeel, dat bestaat al een tijdje. De gerechtjes komen oorspronkelijk uit Sake winkeltjes in Japan waar ze alleen maar alcohol mochten schenken. Serveer je lekkere hapjes bij de drankjes, dan blijven de gasten hangen en dat weten ze in Japan ook! De ingrediënten zijn vrij bekend, allemaal heel (con)fusion… We bereiden geen sushi maar leuke, verrassende en vooral lekkere gerechtjes.
Mystery-Box-Cooking
Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!
Bier&Biefstuk
Altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!
Tony’s Tea
Alle “Tony Chocolonely-addicts” opgelet! In deze (high tea) workshop gaan we diverse zoetigheden maken met deze (ook voor mij) heerlijke chocolade! Van brownies gevuld met karamel-zeezout tot aan carrot-cake met chocolade schaafsel. We gaan met diverse smaken chocolade aan de slag! En er blijft vast nog wel iets over voor de thuisblijvers…. maar niet heus!
Pasta&Prosecco
In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!
Deze workshop is niet geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet!
Ronde van Groningen
Wat dacht je van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer… Tijdens deze workshop ga je het zelf maken en natuurlijk opeten!