Open inschrijvingen
Heb je lol in koken en wil je samen met anderen hobby koks nog beter leren koken? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Ook geef ik online kookworkshops met allerlei verrassende en leuke recepten die je makkelijk thuis met weinig materialen kunt maken. Zo kun je bij je collega’s of vrienden online in de keuken kijken en daarna met elkaar virtueel aan tafel!
En wil je een tegoedbon kado geven voor een kookles? Klik dan hier en bestel hem gelijk online!
Agenda open inschrijving:
Hieronder zie je welke kookworkshops er de komende tijd op de agenda staan waar je je individueel voor kunt inschrijven.
Vanaf 8 deelnemers zullen de lessen doorgaan.
NB. Heb je een tegoedbon gekregen voor een kookworkshop? Leuk! Mail mij (info@denniscookingplace.nl) aan welke workshop je mee wilt doen en wat het nummer is van je bon.
Speciaal voor Moeder- en Vaderdag!!!
Want zeg nou zelf…. Dat is toch het allerleukste én lekkerste kadootje om je (bonus)ouders, (groot)ouders of ( overgroot)-ouders of partner te geven! WOOOWW!
Voor Moederdag:
zondag 14 mei 13.00 – 15.30 uur: de leukste pastaworkshop “Pasta& Prosecco!”
Bij Moederdag beginnen we eerst met een glaasje bubbels*. Een kleine uitleg volgt, handen wassen en dan de keuken in. De recepten en schorten liggen klaar! We maken diverse pasta (ravioli, tortellini, tagliatelle etc.) er staat pastadeeg en diverse vullingen klaar om gebruikt te worden. Tijdens de workshop staan er drankjes klaar. Je kunt de pasta direct koken en eten, maar meenemen is ook mogelijk!
Voor Vaderdag:
zondag 18 juni: 13.00-15.30 uur “bier proeven & aaierball’n maken!”
Bij de vaders pakken we het iets anders aan! Oftewel we gaan zelf die Groningse eierballen maken en we drinken daar een heerlijk biertje bij! Oftewel bier* proeven & aaierball’n-maken! Dat vinden die kerels toch machtig mooi!
*alcohol vrij is mogelijk.
Dus geef die moeders en vaders op en neem jezelf of gezin ook mee!
Kosten voor de workshops zijn €37,50 p.p. Inclusief btw, drankjes, schorten en menu’s.
Italiaanse gerechten Deze workshop is al vol!
Zaterdag 10 juni 12.00 – 16.00 uur
In deze workshop gaan we een kijkje nemen in de Italiaanse keuken…en dat is misschien wel 1 van de lekkerste keukens! Met al die bekende ingrediënten om hele simpele maar toch verrukkelijke gerechtjes te maken.
Wat kun je verwachten in deze workshop? Diverse antipasta, verse pasta soorten en die overheerlijke tiramisu met een twist! Genoeg te doen en op te eten lijkt me!
Geef je alleen of met z’n tweeën of nog veel leuker met je kids! die vinden dat ook fantastisch!
Koreaanse kookworkshop (deel 2)!
Zaterdag 24 juni 12.00 – 16.00 uur
Lekkere en soms spicy gerechten uit Korea…
Omdat er zoveel gerechten zijn om te maken en te proeven én omdat de 1e groep zo enthousiast was heb ik nóg een workshop op de agenda gezet. Met nog meer heerlijke gerechten! Tijdens deze workshop maken we allemaal andere gerechten.
De Koreaanse keuken kenmerkt zich door niet te veel poespas maar pure ingrediënten en heerlijke smaken. Het heeft veel met de Japanse keuken te maken, maar kent tal van heerlijke bijgerechten (Banchan).
Vegetarische en vegan gerechten
Zaterdag 8 juli 12.00 – 16.00 uur
Aan iedereen die wel eens plant-aardig wil zijn? Lijkt het je leuk om een lekker vegetarisch te koken maar weet je niet wat te maken? Doe dan mee en geef je op voor deze kookworkshop.
We gaan allemaal lekkere gerechten maken zonder vlees of vis!
Kosten per kookworkshop: € 65,00 pp incl. btw, ingrediënten, menu’s, schort, drankjes en hapjes tijdens het koken.
Kookworkshops
Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, ga je gedurende 4 uur een spectaculair diner bereiden. Hierbij komen diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met je vrienden of collega’s vorm je een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!
In overleg stellen we deze avond geheel naar wens voor het gezelschap samen. Van een 3 gangen menu tot tapas, sushi of mediterraanse tapas; (bijna) alles is mogelijk! Of wil je bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelfs een boks-clinic? Bel of mail mij om te overleggen en we stellen een programma op maat samen.
(Standaard) kosten voor een kookworkshop zijn*:
voor 10 personen € 78,00 pp
voor 11 personen € 71,00 pp
En voor 12 personen en meer € 65,00 pp
inclusief btw, drankjes, hapjes tijdens het koken, schort, menu’s en ingrediënten.
Heb je specifieke wensen of kom je met een grotere groep, dan maak ik graag een offerte op maat voor je.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook voor 1 of 2 of 4 personen een workshop kan geven. Helaas is dat niet mogelijk.
Maar je kunt je natuurlijk dan altijd aanmelden voor de Open Inschrijving kooklessen. Kijk daarvoor bij mijn kooklessen agenda.
* In verband met alle prijsstijgingen heb ik ook mijn prijs wat aan moeten passen.
Een aantal voorbeelden van workshops:
3 Gangen Diner
We verdelen de verschillende onderdelen van het 3 gangen menu onder de deelnemers. Samen maken we tegelijk het complete diner klaar. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel. En geen paniek, Dennis let op de ovens en dat alle gerechten lukken en op tijd op tafel komen.
Tapas Buffet
Heerlijke Spaanse tapas, van hele bekende tot de minder bekende. Ze komen allemaal voorbij. Samen bereiden we al deze lekkere gerechtjes en zo zorgen we voor een tafel voL heerlijkheid. Buen provecho!
Sushi Time
Hou je van sushi? Nou ik ook! Vind je die rijst ook lastig om goed te koken? In deze workshop gaan we diverse sushidraai-technieken behandelen en de sushirijst leren koken. Van temaki-handroll tot aan de Nigiri-sushi, ze komen allemaal voorbij!
Anders Indonesië
Een geweldig mooi land Indonesië! En het blijft heerlijk eten… Indisch. Met al die heerlijk warme specerijen, verse groentes en verrukkelijke vleesgerechten. Maar hoe maak je het thuis? En ga je wel uren in de keuken staan voor bijvoorbeeld een rendang-stoofschotel? In deze workshop maken we met z’n allen een complete rijsttafel met diverse bijgerechten. Vlees, vis en vegetarische gerechten komen voorbij. En met de garantie: het gaat snel en af en toe lekker spicy worden!
Mediterraanse Tapas
Kun je niet kiezen? Dan koken we toch de wereld rond? Heerlijke kleinere gerechtjes uit de diverse mediterraanse keuken. Dat wordt internationaal smullen!
IZAKAYA gerechten (Japanse tapas-gerechtjes met Europese ingrediënten)
In deze hele bijzondere kookworkshop gaan we allerlei Japanse/Oosterse gerechtjes maken, maar met Europese ingrediënten. Is dat nieuw? Nee, integendeel, dat bestaat al een tijdje. De gerechtjes komen oorspronkelijk uit Sake winkeltjes in Japan waar ze alleen maar alcohol mochten schenken. Serveer je lekkere hapjes bij de drankjes, dan blijven de gasten hangen en dat weten ze in Japan ook! De ingrediënten zijn vrij bekend, allemaal heel (con)fusion… We bereiden geen sushi maar leuke, verrassende en vooral lekkere gerechtjes.
Mystery-Box-Cooking
Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!
Bier&Biefstuk
Altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!
Tony’s Tea
Alle “Tony Chocolonely-addicts” opgelet! In deze (high tea) workshop gaan we diverse zoetigheden maken met deze (ook voor mij) heerlijke chocolade! Van brownies gevuld met karamel-zeezout tot aan carrot-cake met chocolade schaafsel. We gaan met diverse smaken chocolade aan de slag! En er blijft vast nog wel iets over voor de thuisblijvers…. maar niet heus!
Pasta&Prosecco
In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!
Deze workshop is niet geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet!
Ronde van Groningen
Wat dacht je van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer… Tijdens deze workshop ga je het zelf maken en natuurlijk opeten!