Kookworkshops

Dennis Cooking Place, dat is een idee om samen iets te vieren en beleven. Tijdens een gezellige avond kunt u met vrienden, collega’s of familie onder leiding van chef-kok Dennis uw eigen diner (leren) koken in een compleet geoutilleerde kookstudio.

workshops

Onder leiding van mij, chef-kok Dennis Nolle, gaat u gedurende 4 uur een spectaculair 3-gangen diner bereiden. Hierbij leer ik u diverse basistechnieken maar ook de verdere bereiding, smaakcombinaties en presentatie komen aan bod. Zo’n avond is dus niet alleen leerzaam en smaakvol, maar bovenal….gezellig! Samen met uw vrienden of collega’s vormt u een complete keukenbrigade. Tevens een unieke vorm van teambuilding!!

U kunt bij mij terecht in mijn locatie aan de Stavangerweg 21-22 in Groningen. Voor groepen van 12-50 personen. En, in tegenstelling tot sommige andere kookstudio’s, kunnen bij ons alle gasten tegelijkertijd in de keuken aan de slag en maakt u alle gerechten zelf! En voor mij een vanzelfsprekendheid: alle producten zijn dagvers, zoveel mogelijk biologisch en regionaal.

In overleg met u stellen we deze avond geheel naar uw wens samen. Wilt u geen 3 gangen menu maar liever tapas, sushi of mediterraanse tapas? Of wilt u bij het koken ook een wijnproeverij, zelf bonbons maken, high tea of zelf sieraden maken?

Maar we geven ook kooklessen waar u zich alleen of met een vrienden voor in kunt schrijven. Kijk daarvoor op onze pagina Agenda (klik hier).

Mysterie-Box-Cooking: Wij zetten een box met diverse ingrediënten voor u neer. Aan u en uw gezelschap de taak om hier in onderling overleg mooie gerechten van te maken. Vanzelfsprekend springen wij, waar nodig, bij met tips&advies. Een goede manier om je eigen team beter te leren kennen en goed te leren samenwerken!

Bier&Biefstuk: altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is uw kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet!

Koken met Jack Daniel’s: In deze kookworkshop worden er verschillende gerechten gemaakt met 1 van ’s werelds befaamde whiskey uit de USA. Oftewel Jack Daniel’s -voor intimi gewoon “Jack”- In deze kookworkshop gaat het niet alleen maar over de smaak van de drank maar ook welke combinaties het lekkerst zijn met deze Amerikaanse drank. Daar komt bij dat de Amerikaanse keuken ons toch heel wat te bieden heeft! Bijvoorbeeld Chicken&Waffers, Honey&Jack chicken-legs, geflambeerde biefstuk met een jus met o.a. Jack Daniel’s en nog veel meer lekkere gerechten! En als uitsmijter maken we een dessert van tony-chocolony’s en Jack’s siroop!

Pasta&Prosecco: In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen!!!

De Burger Bar: Build your own burger!: De lekkerste 100% puur Nederlands rundvlees burgers gaan we live grillen. Ook gaan we diverse toppings maken…. als alles klaar is kan dus het bouwen beginnen… feestje!

burgerbar 3

Tevens kun je ook een Tapas Bar en De Sushi Bar met elkaar bij elkaar gaan koken!

TAFEL_TAPAS_DV TAFEL_SUSHI_DV

Kookworkshop: Ronde van Groningen! Streekgerechten en -producten uit de regio verwerken tot (h)eerlijke gerechten is de trend. Maar vooral ook leuk om te maken! Elk gerecht heeft wel een leuk verhaal: waarom maakten ze dat ene gerecht nou…. Tegenwoordig zijn streekgerechten en streekgebonden producten gelukkig weer iets om trots op te zijn. Want het is Geschiedenis! Deze kookles is dus het culinaire antwoord: een leuke middag of avond om samen van  allerlei streekproducten een heerlijk maaltijd te bereiden. Wat dacht u van typische Groningse gerechten zoals de Groninger mollebonen met zelfgemaakte mosterdsaus, de eierbal, poffert en nog veel meer…

molleboon

Alle-Gekheid-op-een-stokje! “alle gekheid op een stokje”: We maken allerlei heerlijke gerechten op stokjes! Dus even zonder gekheid: Allerlei soorten saté met snelle marinades en eenvoudige maar superlekkere bereidingswijzen die ook thuis heel goed te bereiden zijn. Wat maken we zoal? Gemarineerde rundvlees kebabs, kipsate met sate-saus, Lams-spiesen, Vis-spiesen en ga zo maar door… Uiteraard vergeten we het dessert én vegetarische saté-gerechten niet! Mail naar info@denniscookingplace.nl voor een uitgebreider menu!

IMG_1486

Kosten voor alle workshops:

Vanaf 12 personen € 60,00 p.p. incl. btw, dranken (wijn, bier, fris, koffie, thee, sappen), hapjes, schorten en menuschema’s. tijdsduur is 4 uren.

Heb je zelf een idee voor een workshop, in overleg met Dennis is het vast wel mogelijk!

Bel dus 06-15092132 , of stuur mij een mail: info@denniscookingplace.nl

Thermomix “hands on” demonstratie! 

Ben je een beetje thuis in de moderne keuken? Dan is dit apparaat zeker iets voor jou! De thermomix! Dit apparaat kan werkelijk heel veel… van wegen, kneden, mixen, malen… maar ook: koken, stomen, langzaam-garen. In de nieuwste Thermomix zit een digitaal kookboek. Je hoeft dus alleen de instructies te volgen en dan lukt “alles”. Zoals je al begrijpt ben ik een groot fan van deze nieuwe versie en in Spanje (waar ik veel kom) heeft bijna iedere kookliefhebber hem in de keuken staan! Ben je ook benieuwd hoe dit apparaat werkt? Meld je aan (vanaf 8 personen) voor een spoed-cursus-demonstratie-thermomix-koken en je zult versteld staan! De culinaire wereld veranderd snel…. en met de thermomix gaat het een stuk sneller! Kosten vanaf 8 personen €50,00 p.p. Incl. diverse gerechten uit de thermomix, alle informatie over dit apparaat, dranken. Tijdsduur is 3 uren.