Agenda Kooklessen

Heb je lol in koken en wil je samen met anderen koken en leren? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) van de kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Op de hoogte blijven van de kooklessen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

En wil je een kookles kado geven? Koop dan een digitale kadobon bij mij en ik stuur je die per mail toe! info@denniscookingplace.nl

Kosten voor een kookles (en dus voor een tegoedbon) zijn € 62,50 per persoon (incl. drankjes, eten, schorten, menuschema’s en de kookles).

Kooklessen:

De nieuwe agenda!

zaterdag 31 augustus 12.00-14.00 uur

Thermomix Demo

Wil je vertrouwd raken met de Thermomix? En kennismaken met de NIEUWE TM6? Kom dan naar deze demo. We gaan we diverse gerechten met dé “TM6” maken. Dus kom je kijken (en natuurlijk ook proeven) hoe we diverse (lunch) gerechtjes maken. Deze demo is gratis, aanmelden is wel handig! info@denniscookingplace.nl

Zondag 8 september 14.00-17.00 uur Masterclass Rondje Andalusië!

Dit is geen echte kookworkshop! Maar een hele lekkere, leuke én vooral leerzame masterclass over Zuid-Spanje, een gebied waar ik veel&graag kom. We beginnen met een heerlijke Spaans drankje (met of zonder alcohol). Daarna vertel ik je van alles over de lekkerste olijfolie die ik maar vinden kon. Hoe wordt het gemaakt, hoe proef je het? Wat doe je ermee? Ook vertel ik je meer over de Spaanse hammen en kazen. Tijdens de masterclass komen er bovendien nog meer lekkere Spaanse gerechtjes voorbij (die heerlijke salmorejo, albondigas etc) en ik vertel je van alles over de Spaanse keuken. Uiteindelijk krijg je de recepten van de gerechten en hopelijk veel nieuwe kennis mee naar huis. En wil je die heerlijk olijfolie zelf ook? Dat kan! We hebben ze op voorraad voor je.

Deze Masterclass kost € 45,00 p.p.

Zaterdag 21 september 18.00-22.00 uur Pasta & Prosecco!

In deze workshop “draait” het allemaal om de pasta! We behandelen o.a. tortellini, ravioli, tagliatelle en spaghetti. We bereiden hier diverse gerechten mee, zoals tortellini en ravioli met diverse vlees, vis en vegetarische vullingen. Maar ook bijv. tagliatelle met pesto en nog veel meer… Tijdens het koken en eten serveren we heerlijke bruisende wijn oftewel wel Prosecco! In ca. 4 uren hebben jullie een spectaculair Italiaans buffet bij elkaar gekookt! Met als afsluiting een krachtige espresso met bonbons van … chocoladepasta! Een feest voor je smaakpapillen

Dinsdag 8 oktober 18.00-22.00 uur Internationale visgerechten; gezond en lekker!

Stel je loopt over die mooie Vismarkt van Groningen en je wilt een visgerecht bereiden. Je laat het fileren aan de visboer over, want daar heb je geen zin in. En je wilt aan de slag met verschillende vissoorten…. Maar dan… In deze workshop gaan we daar dus mee koken. We bereiden diverse gezonde visgerechten met een internationaal tintje. Uiteindelijk ervaar je hoe het is om heerlijke én gezonde visgerechten te bereiden.

Zaterdag 12 oktober 18.00-22.00 uur Anders Indonesië! (BIJNA VOL!)

Een geweldig mooi land Indonesië! En het blijft heerlijk eten… Indisch. Met al die heerlijk warme specerijen, verse groentes en verrukkelijke vleesgerechten. Maar hoe maak je het thuis? En ga je wel uren in de keuken staan voor bijvoorbeeld een rendang-stoofschotel? In deze workshop maken we met z’n allen een complete rijsttafel met diverse bijgerechten. Vlees, vis en vegetarische gerechten komen voorbij. En met de garantie: het gaat snel en af en toe lekker spicy worden!

Dinsdag 29  oktober 18.00-22.00 uur Vegatarisch & Vegan!

In deze kookles gaan we gerechten maken zonder toevoeging van dierlijke producten! Zelfs geen eitjes Nee! Zelfs geen eitjes… wie doet er mee?? Je zal zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft zijn om lekker te koken zonder toevoeging van dierlijke producten.

Zaterdag 23 november  12.00-16.00 uur Sushi&DimSum!

Hou je van sushi? Nou ik ook! Vind je die rijst ook lastig om goed te koken? In deze les gaan we diverse sushidraai-technieken behandelen en de sushirijst leren koken. Van temaki-handroll tot aan de Nigiri-sushi, ze komen allemaal voorbij! En… we gaan ook heerlijke Dim Sum maken! Die heerlijke hapjes uit China, je kunt ze natuurlijk kant&klaar krijgen bij menig toko.. maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én lekkerder! Je weet dan ook precies wat in de deeghapjes zitten. Wat er zijn nogal wat verschillen soorten! wel 2000! En we gaan we een aantal van maken. Dim Sum is letterlijk “je hart aanraken” en eigenlijk spreek je de u als een a uit… maar dat is een detail! In deze “knutsel” middag gaan we allemaal verschillende kleine Chinese hapjes maken, van stomen tot frituren het komt allemaal voorbij! Heb ik je interesse? Schrijf je dan in!

Zondag 15 december 12.00-15.00 uur Tony’s Tea!

LEUK ALS SINTERKLAAS KADO!!!

Alle “Tony-Chocolonely-addicts” opgelet! In deze (high tea) workshop gaan we diverse zoetigheden maken met deze (ook voor mij) heerlijke chocolade! We gaan met diverse smaken chocolade aan de slag! En er blijft vast nog wel iets over voor de thuisblijvers…. maar niet heus!😉 Deze workshop kost € 50,00 per persoon.

Of je worst lust?! (BINNENKORT VOLGT EEN NIEUWE DATUM)

In deze speciale combinatie workshop beginnen we bij De Marktslager in Groningen. Daar ervaren we de basis van het worst maken bij dit mooie bedrijf! Welke soorten vlees, kruiden, specerijen etc. gebruiken ze? We gaan het allemaal horen en zien! Met de verworven kennis/tips en trucs van Mark Wielinga, meester-worstmaker, gaan we daarna zelf aan de slag in de kookschool. Oftewel zélf worst draaien, daar draait het om!
We serveren er een heerlijk Gronings bier bij en uiteindelijk kun je je zelf gemaakte worst proeven. En natuurlijk kun je ook wat worst meenemen voor het thuis front! Geef je nu op voor deze combinatie-workshop!

12.00 uur starten we met de uitleg bij de Marktslager; 13.00 uur vertrek naar de Kookschool; ± 16.00 uur einde workshop
Kosten voor deze workshop bedragen € 62,50 per persoon (incl. hapjes, drankjes, schorten, menu’s, ingrediënten, btw en… heel veel worst…).

Aanmelden:

Heb je interesse in 1 of meer kooklessen? Geef je op via Info@denniscookingplace.nl

De kosten:

Kosten voor een kookles zijn € 62,50 per persoon, per les. Incl. drankjes, eten, schorten, menuschema’s en de kookles. De betaling dient vooraf overgemaakt te zijn. Na betaling is je deelname dan ook definitief. De kooklessen gaan door bij minimaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via de e-mail, info@denniscookingplace.nl. 


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dat kan HIER

 

Voorwaarden voor kooklessen:

De laatste tijd krijgen we steeds vaker afmeldingen op het laatste moment. Ingrediënten zijn dan al ingekocht. Daarom ben ik genoodzaakt om de voorwaarden strenger te maken. De betaling dient vooraf overgemaakt te zijn (bij Dikkedakken alleen het eten. De drankjes betaal je dan na afloop.). Na betaling is je deelname dan ook definitief.

De kooklessen gaan door bij minimaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via de e-mail, info@denniscookingplace.nl. Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan kun je je voor een andere workshop inschrijven of ik boek het bedrag terug. Maar daar gaan we niet vanuit 😉.

Ik hoop op jullie begrip.