Agenda Kooklessen

Heb je lol in koken en wil je samen met anderen koken en leren? Schrijf je dan in voor 1 (of meer) van de kooklessen. We hebben regelmatig leuke en verrassende thema’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf ideeën aandragen. Dus wil je over een bepaalde kooktechniek of stijl keuken meer weten? Mail mij en ik kijk of ik het in een thema kan verwerken!
Op de hoogte blijven van de kooklessen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

En wil je een kookles kado geven? Koop dan een digitale kadobon bij mij en ik stuur je die per mail toe! info@denniscookingplace.nl

Kosten voor een kookles (en dus voor een tegoedbon) zijn € 62,50 per persoon (incl. drankjes, eten, schorten, menuschema’s en de kookles).

Kooklessen:


Zaterdag zaterdag 16 februari  12.00-14.00 uur 

Thermomix demo!

Ben je een beetje thuis in de moderne keuken? Dan is dit apparaat zeker iets voor jou! De thermomix! Dit apparaat kan werkelijk heel veel… van wegen, kneden, mixen, tot malen… maar ook: koken, stomen, langzaam-garen. In de nieuwste Thermomix zit een digitaal kookboek. Je hoeft dus alleen de instructies te volgen en dan lukt “alles”. Zoals je al begrijpt ben ik een groot fan van deze nieuwe versie en in Spanje (waar ik veel kom) heeft bijna iedere kookliefhebber hem in de keuken staan! Ben je ook benieuwd hoe dit apparaat werkt? Meld je aan voor deze gratis demo! In deze demo geef ik je een spoed-cursus-demonstratie-thermomix-koken en je zult versteld staan! De culinaire wereld verandert snel…. en met de thermomix gaat het een stuk sneller! En natuurlijk laat ik je alles zien, maar ook proeven!

Aan deze demo zijn geen kosten verbonden! Maar aanmelden is wel nodig: info@denniscookingplace.nl

De nieuwe agenda!

Dinsdag 19 februari en 21 mei 18.00-21.00 uur

Thermomix kookcursus

Wil je vertrouwd raken met de Thermomix? Kom dan naar deze kookles(sen). We gaan we diverse gerechten met dé “TM5” maken, van simpel/kort tot aan de wat langere bereidingstijden! We hebben meerdere machines tot onze beschikking. Dus de hele groep werkt ook écht met de Thermomix! En heb je gerechten die je graag wilt leren bereiden of andere vragen, laat het mij weten. In het najaar plan ik nog 2 lessen in.

Kosten zijn €50,00 pp incl. btw, dranken, hapjes tijdens het koken, schorten. De recepten die staan allemaal op het internet, dus daar kun je altijd gebruik van maken. En heb je al een Thermomix en wil je daarmee koken? Neem hem mee!

 

Zaterdag 2 maart 12.00-16.00 uur

Vis fileren en mediterraanse gerechten

Loop je weleens op de (vis)markt en zie je daar die mooie vissen liggen en denk je van… dat wil ik ook leren! Geef je dan op voor deze avond! In deze workshop behandelen diverse fileer-technieken met ronde en platvissen. We starten met het fileren van diverse vissoorten. Daarna worden er diverse mediterraanse gerechten van gekookt! Alle vis die overblijft mag mee naar huis genomen worden! Want iedereen krijgt diverse vissoorten om te fileren! Deze workshop kost € 62,50 per persoon.

 

Zaterdag 13 april 12.00-16.00 uur

Creatieve (kleinere) gerechten

Ben je gek op koken? En ben je op zoek naar creatieve inspiratie? Dan is deze kookworkshop wat voor jou! We gaan allemaal lekkere, creatieve, kleinere gerechten maken met een hoge “WoW” factor! Word de held van je feestdiner… of gebruik de ingrediënten als basis-idee om andere gerechten nóg mooier te maken! We gaan mediterrane gerechten maken en gebruiken ook nog wat oosterse ingrediënten (om die heerlijke umami-smaak te creëren)! Schrijf je dus snel in! Deze workshop kost € 62,50 per persoon.

 

Zaterdag 11 mei 12.00-16.00 uur

De Thaise keuken

Ben je al bekend met de Thaise keuken? Nog niet? Dan is dit je kans! De Thaise keuken kenmerkt zich als gezond, snel en erg heet. Maar omdat het daar zó warm is past dat ook wel weer. In deze workshop gaan we een aantal van de bekendere gerechtjes maken zoals de viskoekjes, die heerlijke kipsaté, uiteraard dé thom kai ka (kippen-kokos-soep), maar ook onbekendere gerechten komen aan bod! Deze workshop kost € 62,50 per persoon.

 

Zaterdag 15 juni 12.00-16.00 uur

Biefstuk & Bier

Altijd al eens goed vlees willen leren bakken? Dit is je kans! We gaan aan de slag met diverse soorten vlees. De verschillende bereidingen komen aan bod en we maken er natuurlijk zelf lekkere bijgerechten bij. De bijpassende bieren maken deze workshop compleet! Deze workshop kost € 62,50 per persoon.

 

Zaterdag 13 juli 12.00-16.00 uur

Dim Sum

Dim sum: de heerlijke hapjes uit China. Je kunt ze natuurlijk kant&klaar krijgen bij menig toko. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én lekkerder! Je weet dan ook precies wat er in de deeghapjes zit, want er zijn nogal wat verschillende soorten. Wel 2000! En wij gaan er een aantal van maken, van stomen tot frituren, het komt allemaal aan bod. Deze workshop kost € 62,50 per persoon.

Van de Boer tot op het Bord “Groninger blaarkop”

In het voorjaar, als de koeien van stal gaan dan nemen we een kijkje in de wereld van het fantastische rund de “Groninger Blaarkop”. We gaan onder leiding van boer Henk Luinge van Stal Rozenburg op bezoek bij zijn bedrijf aan de Hoornse Dijk om van alles te mogen en zien, ruiken en horen over dit koeien-ras. Daarna nemen we een kijkje achter de schermen bij het prachtige bedrijf “De Markslager”. Het alom bekende Groningse bedrijf dat al jaren op de Groningse markten hun rundvlees mag verkopen. We krijgen uitleg over de verschillende onderdelen van het rundvlees en we nemen uiteraard ook diverse gedeeltes mee om er aansluitend samen de lekkerste gerechten van te maken! Oftewel als je een mooie en lekkere dag mee wilt maken! Geef je dan op! Deze combinatie workshop wordt op een zaterdag gehouden! Omdat de dames nú nog op stal staan, kan er nog geen exacte datum gegeven worden! Maar het gaat door als we een groepje van ca. 10-12 mensen bij elkaar hebben.

Kookles voor klunzen!

Ben jij of vind jij jezelf een kluns in de keuken? Heb je het koken van huis uit nou eenmaal niet echt meegekregen? En wil jij je geliefde of vrienden toch wel eens een fantastische maaltijd voorzetten? Dan kan ik je wellicht helpen! Geef je dan nú op voor de “kookcursus voor klunzen”

De lessen bestaan bijvoorbeeld uit:

  1. snijtechnieken, kooktechnieken, pesto, het bakken van vis.
  2. Snijtechnieken, salades, tapenade, grillen van vlees, een dessert.
  3. fileren van kip, en verdere bereidingen.

Maar als je een andere suggesties hebt… ik hoor het graag! Elke kookles beginnen we met een stukje theorie en we bereiden in elke les onderdelen die een voor of hoofdgerecht of een hoofd en nagerecht zijn. Laat mij dus weten of je hier interesse voor hebt. Zodra ik dan een groepje bij elkaar heb (minimaal 12 personen) starten we met deze cursus. Deze workshop kost € 62,50 per persoon per les.

Aanmelden:

Heb je interesse in 1 of meer kooklessen? Geef je op via Info@denniscookingplace.nl

De kosten:

De kosten zijn per 1 januari iets omhoog gegaan. Dit komt voornamelijk door de verhoging van de btw.  Kosten voor een kookles zijn € 62,50 per persoon, per les. Incl. drankjes, eten, schorten, menuschema’s en de kookles. De betaling dient vooraf overgemaakt te zijn. Na betaling is je deelname dan ook definitief. De kooklessen gaan door bij minimaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via de e-mail, info@denniscookingplace.nl. 


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dat kan HIER

 

Voorwaarden voor kooklessen:

De laatste tijd krijgen we steeds vaker afmeldingen op het laatste moment. Ingrediënten zijn dan al ingekocht. Daarom ben ik genoodzaakt om de voorwaarden strenger te maken. De betaling dient vooraf overgemaakt te zijn (bij Dikkedakken alleen het eten. De drankjes betaal je dan na afloop.). Na betaling is je deelname dan ook definitief.

De kooklessen gaan door bij minimaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via de e-mail, info@denniscookingplace.nl. Mochten er te weinig deelnemers zijn, dan kun je je voor een andere workshop inschrijven of ik boek het bedrag terug. Maar daar gaan we niet vanuit 😉.

Ik hoop op jullie begrip.